Feltöltőkártyás mobilod van? Ha nem egyeztetsz adatot, elveszhet a szerződésed!

Oszd meg másokkal!

Desktop
A kép illusztráció

Július elsejével megszűnnek azok a feltöltőkártyás mobiltelefon-szerződések, amelyekről nem nyilatkoznak az előfizetők.

A rendelet szerint a szolgáltató köteles értesíteni az előfizetőt az évenkénti adategyeztetés, valamint a személyazonosság igazolása miatt. A személyazonosságot igazoló ellenőrzést az előfizetői szerződés megkötését megelőzően végzik el. A már megkötött szerződés esetén az előfizető által megadott adatok alapján adategyeztetést végeznek.

Ha a szerződőnek nincs a személyazonosság igazolására alkalmas, magyar hatóság által kibocsátott okmánya, akkor személyesen kell bemutatni a Magyarországra történő beutazásra vagy magyarországi tartózkodásra jogosító okmányt vagy engedélyt.

A szolgáltató egy előfizetővel legfeljebb 10, egy üzleti előfizetővel 50 feltöltőkártyás szerződést köthet és tarthat fenn egyszerre és egy feltöltős SIM-kártya szerződés csak egy előfizetői hívószámra vonatkozhat.

A szolgáltató legalább két alkalommal köteles értesíteni az előfizetőt, hogy 2017. július 1-jén megszűnik azon feltöltős SIM-kártyás telefon-szolgáltatásra vonatkozó előfizetői szerződése, amelyről nem nyilatkozik. Amennyiben pedig az előfizető egyáltalán nem nyilatkozik, valamennyi előre fizetett díjú mobiltelefon szolgáltatásra vonatkozó előfizetői szerződése megszűnik 2017. július 1-jén.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek