Májusra készülhet el a spirálház

Oszd meg másokkal!

Desktop
A spirálház (fotó: ittlakunk.hu)
Tavaly szeptember elején kezdték el az újpalotai spirálház felújítását, mely várhatóan májusra fog elkészülni. A megújuló épület az Inspirál Humán Központ nevet kapja, utalva a ház inspiráló szerepére.
 
Ma - március 20-án - készült képeinkből láthatjátok, hogyan haladnak a felújítással. 
 
A spirálház a felújítás után és a tervek szerint visszakapja korábbi kereskedelmi, vendéglátó és szolgáltató jellegét. Az épületet akadálymentesítik, kültéri liftet alakítanak ki. Ide költözik a családsegítő szolgálat, a munkanélküli fiatalok tanácsadója (MUFTI), valamint egy szociális varroda és mosoda.
 
A hajdan népszerű Pajtás étterem is újra kinyit: sajnos azonban nem olyan formában, mint régen, ugyanis csupán melegítő konyhája lesz, és „közösségi” étteremként fog működni. Egy kis érdekesség a témához: a Pajtást egy olyan vállalkozó szerette volna újranyitni, akinek a kerületben már van étterme, azonban végül ezt nem engedték meg neki, annak ellenére, hogy ő főzőkonyhás éttermet álmodott az épületbe.  
 
A szolgáltatóház a kerület szociális, közösségi városközpontjává szeretne válni. A Zsókavár rendelőhöz hasonlóan növényi fallal leválasztott előtér kulturális programoknak adna otthont: térzene, rendezvények, könyvtári kitelepülés interaktív helyszíne lehetne.
 
Az épületről látványterveket is nézegethettek a tervező cég oldalán.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?