Bezár a "bolhapiac", épül Rákospalota Városközpont

Desktop
(forrás: bpxv.hu)
Szabályozási terv készül Rákospalota Városközpont területére, vagyis a vasút – Fő út – Kazinczy utca – Régifóti út – Cserba Elemér – Toldy sor - Illés Gyula utca – Hubay Jenő tér – Bácska utca – Pázmány Péter utca – Újpesti közúti felüljáró által határolt területre. 
 
Egy éve már ötletpályázatot írt ki az önkormányzat Rákospalota Városközpont kialakítására, mely hamarosan meg is valósulhat. Az ötletpályázat zárójelentésében akkor meghatározták, milyen városközpontot képzel el az önkormányzat a területen. 
 
A Karácsony Benő park mellett, a felüljáró alatti részen „kisvárosias jellegű, a környezetbe illeszkedő vendéglátó, kereskedelmi és szolgáltató intézményeket” tartanak elfogadhatónak a jelenlegi Novák piaccal szemben. A piac ráadásul a XV. kerület tulajdonában álló közterületből közel 1000 négyzetmétert szinte ingyen használ, megkárosítva ezzel az önkormányzatot – mondta el nemrégiben egy közmeghallgatáson a polgármester. Nos, már nem sokáig, mert a „bolhapiac” információink szerint jövő év elején be fog zárni.
 
A szabályozási terv lényeges eleme továbbá, hogy a Bányász (Czabán) park környezetében egy többfunkciós sport- és rendezvényközpont létesül.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?