Emberi csontok, építési törmelék a palotai határban: el kell szállítani a hulladékot!

Oszd meg másokkal!

Desktop

Építési törmeléket hordanak Rákospalotára egy 13. kerületi építkezésről - írtuk meg korábban.

Heteken át hordták a törmeléket - köztük emberi csontokat is találtak - egy angyalföldi, Dévai utcai építkezésről a palotai határba, az Irinyi János laktanya mögötti területre, a szántóföldre.

A polgármesteri hivatal az ingatlanon illegálisan elhelyezett hulladék ügyében közigazgatási hatósági eljárást folytatott le. Az eljárás eredményeként még tavasszal az ingatlan használóját kötelezték az elhelyezett hulladék érvényes hulladékkezelési engedéllyel rendelkező szervezetnek történő  átadására. 
A kötelezett a határozatot azonban megfellebbezte, ezért az ügyirat a kormányhivatalhoz került, ahol az önkormányzatnak adtak igazat:  az ingatlanhasználó kötelezése jogszabályszerű volt. 

A másodfokú döntés ellen a kötelezett újabb keresetet nyújtott be, de ennek a döntés végrehajtására vonatkozóan halasztó hatálya nincs, ezért az ügy jelen állása szerint a Hatósági Főosztály következő feladata, hogy a másodfokú hatóság által kitűzött teljesítési határidő (2018. október 15.) letelte után hatósági ellenőrzést tartson az ingatlanon, és amennyiben a hulladék eltávolítása addigra sem történik meg, elrendelje annak végrehajtását - írja az önkormányzat. 

A Dévai utca 19-ben az Átrium 2. társasházat – ahonnan a törmeléket idehodják - a Pesti Építő Zrt. építi. Megkeresésünkre a cég azt közölte: a társaság az épülő társasházban fejlesztőként vesz részt. Az építkezést a gyakorlatban egy megbízott generálkivitelező, az Építő Invest Kft. bonyolítja le, mely a Pesti Építő Zrt. leányvállalata.

Kérdeztük az Építő Invest Kft vezérigazgatóját, Túri Árpádot is, de tőle választ nem kaptunk arra, hogy miért szennyezik a könyezetet a 15. kerületben.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?