A Környezettudatos karácsony pályázatának első díját nyerte meg a Károly Róbert suli

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Környezettudatos karácsony elnevezésű program iskolás korcsoportjának fődíját a XV. kerületi Károly Róbert Általános Iskola 4.C osztálya nyerte meg.

Idén mintegy 40 intézmény és több mint 120 gyerekcsoport vett rész a Szabad Tér Színház és a FŐKERT Zrt. pályázatán, amelynek keretében a budapesti óvodások és kisiskolások újrahasznosított anyagokból készítettek stilizált karácsonyfákat. A csapatmunkában készült alkotásokat köztéri installációk formájában állították ki a Városháza parkban november végén és egészen december 28-ig láthatók még az adventi vásár központjában.

A gyerekcsoportokat az elmúlt négy hét folyamán több turnusban látták vendégül az adventi fesztivál és vásár hüttéjében interaktív bábelőadással és ajándékokkal, alkotásaikra pedig az Advent Budapesten Facebook oldalán lehetett szavazni. A két legtöbb szavazatot kapott fát készítő csoport a pályázat közönségdíját kapta meg, a szervezők pedig további nyolc kategóriában díjazta a legszebb fákat.

A közönségkedvenc idén 1100-nál is több szavazattal a IV. kerületi Viola Óvoda 6-os csoportja és a Ferencvárosi Liliom Óvoda Pillangó csoportja megosztva lett. 

A kiosztott nyereményeket olyan fővárosi intézmények ajánlották fel, mint a Fővárosi Állat-és Növénykert, a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Nagycirkusz, a MAHART PassNave Kft., a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., valamint a szervező Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. és a FŐKERT Zrt.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?