Április 20-ig lehet nyelvvizsga támogatására pályázni

Oszd meg másokkal!

Desktop
(fotó: ittlakunk.hu)
Kiírta az önkormányzat az első félévi pályázatot az alap- és középfokú oktatásban résztvevő tanulók nyelvvizsgájának támogatására. Pályázni április 20-ig lehet.

Pályázati kérelmet azok a diákok nyújthatnak be, akik a kerületben legalább egy éve állandó lakcímmel rendelkeznek, alap- vagy középfokú nevelési-oktatási intézmények nappali tagozatos tanulói, vagy nem a kerületben laknak ugyan, de XV. kerületi nevelési-oktatási intézményekben tanulnak (nappali tagozaton), és a 23 éves kort nem töltötték még be.

A nyelvvizsga támogatásának feltétele, hogy a nyelvvizsga-bizonyítvány kiállításának dátuma 2016. október 16. és 2017. április 20. közé essen (évente két alkalommal bírálnak).

Támogatás az élő idegen nyelvekből megszerzett közép- vagy felsőfokú, komplex, akkreditált nyelvvizsga megszerzéséhez kérhető. A sikeres vizsga díjának 80 százalékát, de legfeljebb 20 ezer forintot utólagosan, számla ellenében térítik meg.

A támogatási kérelmeket április 20-ig a Polgármesteri Hivatal Népjóléti és Intézményfelügyeleti Főosztály Köznevelési, Közművelődési és Sport Osztályán lehet benyújtani személyesen (ügyfélfogadási időben) vagy postai úton. (1153 Bp., Bocskai út 1-3. A épület 19-es szoba, ill. 1601 Budapest, Pf.: 46), További kérdés esetén a 06-1-305-3160-as telefonszámon kérhető felvilágosítás.

A pályázat részleteiről az önkormányzat oldalán olvashatunk, innen tudjuk az adatlapot is letölteni.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?