Ingyenes OKJ?!

Oszd meg másokkal!

Desktop

Ingyenes OKJ?

 Igen!

 

OKJ-s képzések után kutatva a neten a választék bőséges, intézmények sokasága nyújt tanulási lehetőséget borsos árakon. Miután az állami iskoláknak nincs túl sok lehetősége hirdetni magukat, vagy előre jutni az internetes keresők találati listáján, őket megtalálni zűrösebb, már-már lehetetlennek tűnő feladat. Pedig, bár kevesen tudják, náluk ingyenesek az OKJ-s képzések! 2016-ban, a hatályos szakképzési és köznevelési törvények alapján az első és második, az állam által elismert szakképesítés megszerzését az állam az iskolai rendszerű szakképzés keretein belül ingyenesen biztosítja.

Miért érdemes állami szakközépiskolát keresni?

  • Mert itt, az első és második szakképesítés megszerzése is ingyenes!
  • A tanulmányokat 25. életév betöltéséig lehet megkezdeni nappali tagozaton, estin nincs korhatár.
  • A felnőttoktatásban esti tagozaton rendes diákigazolvány jár.
  • A nappali tagozaton tanulók 20 éves koráig a családnak jár a családi pótlék.
  • Szakirányú továbbtanulásnál az OKJ-s végzettség plusz pontot jelent.

A 15. kerület szakközépiskoláiban elérhetők közgazdasági és közlekedési OKJ-s képzések: Pénzügyi-számviteli ügyintéző (54 344 01), valamint Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző (54 841 11).

Ezek államilag elismert szakképesítések, melyeket Europass bizonyítvánnyal külföldön is elfogadnak. Amellett, hogy az elhelyezkedési esélyeket növeli, ha több szakképesítéssel rendelkezik a munkavállaló, érdemes tudni, hogy a munkáltatóknak már kötelező bejelenteni, hogy milyen szakképesítéssel rendelkezik a munkavállaló, és eszerint kell bérét meghatároznia.

A fenti képzések jó alapot adnak a további tanuláshoz is, akár felsőoktatási tanulmányokhoz, akár magasabb szintű (ráépülő) OKJ-s szakképesítésekhez, mint az igen keresett Mérlegképes könyvelő (55 344 07), amely az idei tanévtől kerületünkben szintén ingyenesen elérhető lesz!

További fontos szempont, hogy a munkaerőpiacon manapság a legtöbb szakmához szakmai követelmény az idegennyelv-ismeret. A fenti képzéseknek részét képezik nyelvi órák, így idegen nyelvi képességeit is ingyen fejlesztheti minden tanuló.

Hogyan találhat megfelelő iskolára?

Kerületi lakosként általában annyit tudunk, hogy „a kék iskola mellett lakunk”.  Névről már nem ismerjük a néhány utcával arrébb elhelyezkedő intézményeket, így utánuk járni is bonyolult. A legegyszerűbben kerületi honlapokról szerezhetünk információt, így például a http://kozepiskola-budapest.lap.hu/ oldalon kerületenként kigyűjtve találjuk az iskolákat, azok honlapját, képzéseit.

Legyen miénk az iskolapad szeptembertől!

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek