Íme a legfrissebb információk a kerületi ingyenes jégpályáról!

Oszd meg másokkal!

(fotó: ittlakunk.hu)

December 15-én, pénteken nyit ki az ingyenes jégpálya Rákospalotán.

A XV. kerületi önkormányzat első ízben a 2010/11. évi jeges szezonban működtetett műjégpályát a Száraznád iskola udvarán. A következő évben – figyelembe véve az óvodák, iskolák és a lakosság visszajelzéseit – már a Czabán iskolában is működött műjégpálya. 2011/12 évi jeges szezon óta minden évben két műjégpálya működött a kerületben.

A képviselő-testület a 2017. évi költségvetés tárgyalásakor úgy döntött, hogy 2017/2018. évi jeges szezonban egy helyszínen, a Czabán Általános Iskola udvarán üzemeltet műjégpályát.

A kerületi jégpályák történetében először fedés is kerül a jégpályára, növelve ezzel a komfortot, és a kihasználtságot.

Az iskolai, és óvodai csoportokat pedig a tavalyi évhez hasonlóan autóbusszal szállítják. Az időjárás függvényében – várhatóan 2017. december 15-től - 2018. február 25-ig várják az érdeklődőket.

A jégpálya használata a teljes idényben mindenki számára ingyenes. Hétköznapokon – tanítási időben – 8 és 16 óra között szervezetten, a kerületi óvodások és iskolások látogathatják a pályákat, melyek beosztását a Sportközpont koordinálja. Az önkormányzat e foglalkozásokra díjmentesen korcsolyaoktatót és a gyerekeknek korcsolyát is biztosít.

A kerület lakossága hétköznapokon 17-21 óráig, illetve hétvégeken és ünnepnapokon 8-21 óráig térítésmentesen használhatja a pályát.

A korcsolyázók és a kísérők kulturált kiszolgálása érdekében a pályák mellé melegedő – öltözősátort, korcsolyakölcsönzőt, büfét és mobil mellékhelyiséget telepítenek. Megoldott a pályák esti világítása és a térhangosítás is.

Czabán Általános Iskola udvarára épített pálya ünnepélyes megnyitójának időpontja: december 15-én 15:00 óra. A létesítményt Hajdu László polgármester adja át a kerületi lakóknak.

A megnyitón a Gepárd Jégkorong SE jégkorongos palántái és Pavuk TEAM SE utánpótlás korú műkorcsolyázó versenyzői mutatják be tudásukat és népszerűsítik a sportágukat. Az ünnepélyes átadást követően az itt lakók birtokba veheti a pályát. 

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek