Bronzérmes lett a 16 éves pestújhelyi lány a szervátültetettek világbajnokságán

Oszd meg másokkal!

Desktop
Gyömörei Vivien (forrás: Trappancs Egyesület)

Sikerrel szerepelt Pestújhely veseátültetett atlétája a Szervátültetettek Világbajnokságán - írja a Trappancs Szervátüteltetett Gyermekek Rehabiltiációs és Sportegyesülete.

A világbajnokságon 52 ország 2300 szervátültetett sportolója mérkőzött meg egymással. A Magyar Szervátültetettek Szövetsége 52 sportolóval vett részt az eseményen, ahol 10 sportágban versenyeztek a sportolók: 18 aranyérmet, 23 ezüstérmet és 35 bronzérmet szereztek asztalitenisz, atlétika, bowling, darts, petanque, röplabda, squash, tenisz, tollaslabda és úszás sportágakban, ezzel az országos összesített versenyében a 9. helyen végzett a magyar csapat.

A válogatott tagjai közül 15-en a Trappancs Egyesület fiatal sportolói: hat gyerek és 9 fiatal versenyzett Malagában az asztalitenisz, atlétika, bowling, röplabda, tenisz, tollaslabda és úszás versenyeken. Ők 15-en 9 aranyéremmel, 12 ezüstéremmel és 16 bronzéremmel járultak hozzá a magyar csapat sikereihez.  

Gyömörei Vivien 16 éves pestújhelyi atléta 2014 májusa óta veseátültetett. Két és fél éve kezdte el a rendszeres atlétika edzésre járást, azóta a Trappancs Egyesület versenyzőjeként részt vett minden hazai versenyen, valamint 2016-ban a Szervátültetettek Európa Bajnokságáról is érmekkel tért haza.

A Szervátültetettek Világbajnokságán most versenyzett először, egy rendkívül erős mezőnyben küzdött az atlétika mindkét versenynapján. 100 méteres síkfutásban – egyéni csúccsal – a  hatodik helyen végzett, 200 méteres síkfutásban a 7. helyre sikerült befutnia, távolugrásban szintén a hetedik helyen végzett, kislabdahajításban negyedik lett, majd a világbajnokság utolsó versenyszámában, a 4 x 400 méteres női futóváltó tagjaként sikerült felfutniuk a dobogóra: bronzérmes lett a kislány váltó, melynek Vivien a harmadik futója volt.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek