Újpalotai Nyári Játékok: Berecz András és fiai: Apja-fia

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Újpalotai Nyári Játékok

Idén is megrendezésre kerül a közkedvelt Újpalotai Nyári Játékok programsorozat a Boldog Salkaházi Sára templom udvarán.
Az Apja-fia műsorban népzene, néptánc, mese fonódik egybe. A műsor két hídon halad. Egyik a hagyományból a magas kultúra felé vezet, a másik az énekes mesemondó apától a táncos, zenész fiak felé.
Berecz András Kossuth-díjas énekes és mesemondó írta magáról, hogy ?életem különféle vargabetűi, hajtűkanyarszerű fordulatai után, melyek során rakodó segédmunkás, erdőművelő, útkarbantartó is voltam, hajszolt embertársaim örömét keresgélő énekes, mesemondó lettem?. Az egyszerű, eszköz nélküli mulattatás, búfelejtés igénye talán az emberiséggel egyidős. A mesélő díszlet nélkül is tökéletesen érthető üzenetet közvetít, képzeletünket semmi sem gátolja vagy irányítja, a hatás csorbulatlan. Ezen az estén erről adnak számot Berecz András és fiai: István és Márton.Berecz István a 2012-es Fölszállott a páva népzenei-néptáncos tehetségkutató szóló tánc kategóriájának nyertese, aki a mezei ember mulatságát adják elő; egyszólamú, régi magyar furulyazenére táncolják a magyar tájegységek leggazdagabb, legfigurásabb táncait. Az apa pedig mesékkel, dalokkal fűzi össze az ifjak tudományát.

Szereplők:
Berecz András - ének, mese
Berecz István - furulya, tánc
Berecz Márton - ének

Közreműködnek:
Bures Réka - tánc, Gombai Tamás, Komáromi Márton - hegedű, Szabó Dániel - cimbalom, Vizeli Máté - brácsa
A belépés ingyenes!
Mindenkit szeretettel várunk!
Rossz idő esetén a koncert a templomban kerül megrendezésre. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek