"Elsétálási jog" segíthetne a devizahiteleseken

Oszd meg másokkal!

Desktop
Illusztráció

Korábbi cikkek a témában:

Elsétálási joggal segítenék az adósokat - írja a vg.hu.

Nemrégiben a kilakoltatási moratórium kezdetét előre hozták november 15-re és a végét az eddiginél két hónappal későbbre, április végére tolták ki. A moratórium meghosszabbítása módot adhat arra, hogy rendezzék a devizahitelezés problémáját. Többször is előfordult ugyanis, hogy bár az adós mindent megtett devizahitelének visszafizetéséért, végül mégsem lehetett elkerülni az ingatlan elárverezését. Ráadásul a banki tartozásból még úgy is maradt nemegyszer milliós összeg, hogy az ügyfél minden vagyontárgyát dobra verték.

Az ilyen esetekben lehetne megoldás az úgynevezett elsétálási jog hazai bevezetése – mondta a végrehajtók vezetője. A tengerentúlon alkalmazott módszer lényege, hogy ha az adós minden érdemi vagyontárgyát értékesítik, akkor az érintett – bizonyos feltételekkel – mentesül az esetleg fennmaradó tartozás megfizetése alól.

A megoldás itthon csak akkor működhetne, ha szigorú kitételek határoznának mg. Például csupán a korábbi devizahiteleknél jöhetne szóba; azért csak ott, mert az ilyen kölcsönök adósait korábban rendkívüli helyzetbe hozta az árfolyamok elszabadulása. Emellett az elsétálás joga csak azokat illethetné meg, akik a banki hitelüket legalább részben megpróbálták törleszteni, miközben minden más fizetési kötelezettségüket teljesítették - írja a Világgazdaság.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek