KAP is segített az átmeneti otthon játszóterének felújításában

Oszd meg másokkal!

Desktop
KAP, vagyis Kovács András Péter humorista is segített (fotó: ittlakunk.hu - Lezseren)

A Rákospalotán, az Aporháza utcában található SZÉRA (Szociális és Rehabilitációs Alapítvány)  családok átmeneti otthonának játszóterét újították fel a Jószaki önkéntes szakemberei a hétvégén. A munkában KAP, vagyis Kovács András Péter humorista is tevékenyen kivette a részét.

Az átmeneti otthonban több, mint 50 család él. A gyerekeknek pedig - pláne most, nyáron - nagyon fontos egy szép játszótér, ahol eltölthetik a szabadidőt. Az intézmény udvarán levő játszótér már régóta felújításra szorult, ebben segített most a Jószaki: a közösségi szakemberkereső cég ugyanis szakemberek közvetítésével foglalkozik, most pedig ezek a szakemberek önként, önzetlenül jöttek el Rákospalotára, hogy segítsenek az otthon játszóterét megszépíteni a gyerekeknek.

Munkájuknak köszönhetően a kis kertben álló mászóka új tetőt kapott, valamint az eltört csúszda helyett új csúszdával gazdagodott az intézmény. A kertet rendezték, kertész szakember segítségével a zöldterület is megújult.

A Jószaki itt nem állt meg, az alapítvány két kiléptető lakásának felújításában is részt vettek: a Nyírpalota utcai lakás hidegburkolását és festését is felvállalták, valamint a Zsókavár utcai lakás fürdőszobáját felújították. Összesen négy festő, egy ács (a csapatával), egy burkoló, egy vízvezetékszerelő, valamint egy kertész szakember dolgozott önként az átmeneti otthon és a kiléptető lakások megszépítésén.

A fák metszésében,  az új csúszda elhelyezésében tevékeny részt vállalt Kovács András Péter humorista is, aki három gyermekes családapaként szintén nagyon fontosnak tartja azt, hogy lehetőségeihez képest segítsen a rászorulókon. A Jószaki kérte fel a karitatív munkára, melyet örömmel vállalt el.

Az átmeneti otthon a cégtől további segítséget is kap: az itt élő, szakmával rendelkező szülők munkába állítását segíteni fogják a jövőben.

Az alapítvány az otthontalanná vált családok átmeneti lakhatását igyekszik megoldani. Az önkormányzat lakásokkal támogatja őket: amelyik család talpra állt, vagyis a szülők el tudtak helyezkedni, dolgoznak, képesek önállóan is megélni, azok úgynevezett kiléptető lakásokba költözhetnek. Összesen 14 kiléptető lakással rendelkezik az alapítvány a 15. kerületben és Zuglóban.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?