Januárban nyílik meg a Down-szindrómás gyerekek játszóháza

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: downegyesulet.hu)

Fogyatékossággal élő, köztük Down-szindrómás gyerekeknek épül közös játszóház és fejlesztőközpont Pestújhelyen, az Árvavár utcában. Az intézmény várhatóan januárban nyílik meg.

A 750 négyzetméteres Csodavár Fejlesztő Centrum és Játszóházban száz gyereknek tudják majd biztosítani a korai fejlesztő foglalkozásokat, további két-háromszáznak pedig a szakmai utánkövetését.

Az Árvavár utca 1. szám alatti intézményben egy nyitott játszópalota is működik majd, ahová a fogyatékos gyerekek mellé más, tipikus fejlődésú fiatalokat is várnak, így természetes lesz számukra az elfogadás, a tolerancia és a nyitottság.

Az épületben lesz egy kávézó is, ahol Down-szindrómások lesznek a vendéglátók. Az új intézmény szívesen fogad bármilyen anyagi, tárgyi, szakmai támogatást, és várja az önkéntes segítők jelentkezését is.

A Down-szindróma egy kromoszómaelrendeződés, leggyakoribb formájában a 21. kromoszómából - a szokásos kettő helyett - három másolódik a sejtekbe. Kialakulása véletlenszerű, minden társadalmi korosztályban előfordul. 600-700 várandósságra esik egy Down-szindrómás magzat, ennél azonban kevesebb ilyen gyermek születik meg.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?