329 éve kezdődött Buda és Pest ostroma

Oszd meg másokkal!

Desktop

329 éve érkeztek Buda és Pest falai alá a szövetséges császári hadak. A Lotharingiai Károly vezette sereg Szentendréről érkezett és a délutáni órákra elzárták a vár utánpótlási vonalait: Pasarét, Martinovics-hegy, Sas-hegy és Gellért-hegy tengelyt. Miksa Emánuel ekkor még a pesti oldalon táborozott, de másnapra hajóhidat építettek a Margit-szigetre, ahol raktárakat és katonai kórházat építettek és csak ezután kezdték meg a csapatok az átkelést a budai oldalra.

A törökkel vívott véres ostrom meghatározó volt Európa történetében, ugyanis a nagy visszafoglaló háború(k) kezdetét jelentette. Miután Buda, a királyi székhely újra magyar kézre került, még 16 évig tartott mire aláírták a karlócai békét 1699-ben, amely Magyarország szinte teljes felszabadulását jelentette.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek