Elkezdődött: jelzőlámpás átkelőhelyet alakítanak ki a szánkózódombnál

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: ittlakunk.hu - Lezseren)

Lámpás átkelőt alakítanak ki a Szentmihályi úton, a szánkózódombnál.

Évek óta húzódik a Szentmihályi úton, a szánkózódombnál egy gyalogos átkelőhely kialakításának ügye. Szilvágyi László képviselő kezdeményezte a zebra kialakítását, a kerületi LMP aláírásokat is gyűjtött ennek érdekében.

2018-ban úgy tűnt, végre valóban megépülhet az átkelő: a Répszolg vezetője tavaly szeptemberben azt nyilatkozta, hogy a szánkózódombnál jelzőlámpás zebra épülhet, de ez eddig nem történt meg.

Hajdu László korábbi polgármester már 2018 elején a zebraépítés támogatását kérte a fővárosi közgyűléstől, de a főváros érdemi döntést nem hozott, így a kerületi önkormányzat saját forrásból elkészíttette a kiviteli terveket és elindult az engedélyeztetés is. A fővárosi önkormányzat lassította a folyamatot: fél év alatt adta meg a tulajdonosi hozzájárulást, így csak 2018. december 20-án adta ki a kormányhivatal az építési engedélyt - írja az önkormányzati portál.

Most viszont valóban elkezdődött a gyalogátkelőhely kialakítása: a munka várhatóan májusig tart. A gyalogátkelőhely felfestése melllett járdát építenek, valamint murvás leállósávot is kialakítanak az autósoknak. A jelzőlámpa mellé pedig közvilágítási oszlopot telepítenek. A kivitelezés minimális forgalomkorlátozással jár majd. Óvatosan vezessetek, ha arra jártok!

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek