Még nagyobb káosz: kezdődik az 1-es villamospálya felújítása

Oszd meg másokkal!

Desktop
Illusztráció (forrás: Máthé Zoltán - MTI)

Feltúrt utak, lezárások, dugóban araszoló autók és totális káosz jellemzi az elmúlt hetek, hónapok fővárosi közlekedését. Ha nem lenne ez elég, jön az újabb, forgalmat lassító akadály: felújítás kezdődik az 1-es villamos vonalán.

Július 7-től, szombattól a nyári iskolai szünet végéig tartó időszakban felújítják az 1-es villamos Mester utca és Népliget közötti, valamint a Hős utca környékén található azon vágányszakaszát, ahol a néhány évvel ezelőtti vonalfelújítás idején csak a megállóhelyek korszerűsítése történt meg - írja a BKK.

A két nagyobb építési ütemben zajló rekonstrukció első, várhatóan háromhetes időszakában az 1-es villamos a Fehérvári út/Etele út felől a Közvágóhíd megállóhelyig, a Bécsi út/Vörösvári út felől pedig a Puskás Ferenc Stadion megállóhelyig közlekedik; a kimaradó szakaszon pótlóbusszal lehet majd utazni.

A második, augusztus végéig tartó időszakban Óbuda felől már a Népligetig járnak a villamosok, míg Dél-Buda felől továbbra is a Közvágóhídig lehet villamossal utazni; ebben az időszakban a 103-as autóbusz a Népligetig viszi majd az utasokat. Az Infopark és környéke jobb kiszolgálása érdekében a 153-as busz útvonalát a villamospótlás teljes idejére meghosszabbítják a Népligetig.

A forgalomkorlátozáshoz kapcsolódva – az alternatív utazási lehetőségek körének bővítése érdekében – MOL Bubi gyűjtőállomást helyeznek ki a Népligetnél. A Dél-Budán utazóknak érdemes lesz az M4-es metrót igénybe venni, amely a korlátozás teljes ideje alatt a szokásosnál sűrűbben közlekedik majd. A gépkocsival közlekedők a felújítás ideje alatt sávlezárásokra számíthatnak a Könyves Kálmán körúton.

Az 1-es villamos 2013-2014-ben zajló vonalfelújításakor a Könyves Kálmán körúti szakaszon korszerűsítették a megállóhelyeket; csak a rekonstrukció kivitelezése közben derült fény azokra a korábban nem látható műszaki körülményekre, amelyek a július 7-én kezdődő pályafelújítási munkák elvégzését indokolják. A várhatóan augusztus végéig tartó munka során a Népliget és a Mester utca közötti szakaszon a villamossín cseréjén kívül megerősítik a földműveket és a sínágyazatot, valamint felújítják a vágányokat keresztező útátjárókat is. Ehhez hasonlóan a Hős utcánál is felújítják a villamosvágányt, valamint a közúti útátjárókat.

A gépkocsival közlekedőket is érinti a július 7-én kezdődő felújítás: mivel a munkaterületek mellett pótlóbuszok akadálytalan haladását forgalomtechnikai beavatkozások segítik majd a Hungária körút–Könyves Kálmán körút útvonalon, a közúti járművek számára kisebb közúti kapacitás áll majd rendelkezésre. Az ideiglenes sávlezárások közúti forgalmi hatását a jelzőlámpák áthangolásával – azaz a zöld jelzés hosszának megnövelésével – csökkentik majd.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek