Veszélyes helyek: csaknem száz baleset történt tavaly a vasúti (MÁV, HÉV) átjárókban

Oszd meg másokkal!

Desktop
HÉV-gázolás helyszíne (forrás: fovaros.katasztrofavedelem.hu)

A MÁV és a HÉV vasúti kereszteződéseiben 99 ütközés és gázolás történt tavaly, ebből 16 HÉV-átjáróban - írja a MÁV. Ez egész évre vetítve több mint 2016-ban.

A MÁV-HÉV átjáróiban az elmúlt két évben 22 baleset történt, egyik sem volt halálos kimenetelű. 2017-ben egy gázolás súlyos sérüléssel végződött, tizenöt ütközésből pedig négy járt személyi sérüléssel. 2016-ban hat ütközésből háromszor sérültek meg emberek.

A HÉV-ek tizennégyszer személygépkocsival, egyszer teherautóval ütköztek, illetve egyszer gyalogosgázolás történt.

A MÁV kereszteződésekben tavaly 83 balesetből 12 halálos kimenetelű volt, 32 személyi sérüléssel járt. A vonatok személygépkocsival 53-szor ütköztek, továbbá hét gyalogost, hat kerékpárost és négy motorost gázolt el vonat az átjárókban. Négy gyalogos, három kerékpáros és két motorkerékpáros vesztette életét, hárman autóban haltak meg. 

A balesetek kivétel nélkül a közúton közlekedők gondatlanságából, figyelmetlenségéből következtek be, vasúti berendezés meghibásodásából eredő baleset hét éve nem történt.    

Sajnos arról nem közöltek statisztikát, mennyi baleset történt a szabálytalan helyen - nem kijelölt átjárónál - átkelő gyalogosok figyelmetlenségéből.

Körültekintően, szabályosan közlekedjetek és mindig győződjetek meg a biztonságos áthaladás feltételeiről!

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek