Kezdődik a vizes vb: meg se próbálj közlekedni, annyi lezárás lesz és még a KRESZ-t is megváltoztatják

Oszd meg másokkal!

Desktop
A Dagály sétány a Duna Arénához vezet (fotó: ittlakunk.hu)

Péntektől forgalmi változásokra kell számítani az egy hét múlva kezdődő vizes világbajnokság előkészületei miatt Budapesten.

Korábbi cikkek a témában:

A rendezvény miatt módosul a KRESZ: a sportesemény idején a szervezőbizottság által használt, meghatározott jelzést viselő járművek közlekedhetnek az autóbuszsávban. Az érintett útszakaszokon a kerékpáros közlekedésben is korlátozásokra lehet számítani.

Péntektől keddig, majd csütörtökön esténként, fél tizenegytől hajnali fél ötig lezárják a forgalom elől a Lánchidat, valamint a pesti alsó rakpartot a Margit híd északi felhajtója és a Havas utca között, a budai alsó rakpartot az Üstökös utca és az Egry József utca között.

Szerdán már este hattól lezárják ugyanezeket az útvonalakat, ezeken túl pedig este nyolctól a Lánchíd utcát az Ybl Miklós tér és a Clark Ádám tér között, az Alagutat, az Ybl Miklós teret, továbbá a Fő utcát a Clark Ádám tér és a Jégverem utca között.

A forgalomkorlátozások miatt változik egyes közösségi közlekedési járatok - D11-es és D12-es hajó, 2-es, 19-es és 41-es villamos, a 15-ös, 115-ös, 16-os, 105-ös, 916-os és 990-es busz - útvonala:

  • Július 12-én (szerdán) és 13-án (csütörtökön) a 20 óra után induló hajójáratok északi végállomásuktól csak a Jászai Mari térig közlekednek.
  • Július 7-től (péntektől) 11-ig (keddig), valamint 13-án (csütörtökön) minden este 22:30-tól az utolsó járatindulásig, továbbá 12-én (szerdán) 18 órától az utolsó járatindulásig a 2-es villamos rövidített útvonalon, a Közvágóhíd és a Boráros tér között viszi az utasokat. 
  • Július 12-én (szerdán) a 15-ös és a 115-ös autóbusz a Boráros tér végállomása felé a Nádor utca és az Üllői út között a József Attila utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Deák Ferenc tér–Károly körút–Múzeum körút módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Széchenyi István tér és a Fővám tér közötti megállókat. Az Árpád híd és a Gyöngyösi utca M felé tartó buszok útvonala, megállóhelyei nem változnak.
  • A 16-os autóbusz július 7-től (péntektől) 11-ig (keddig), valamint 13-án (csütörtökön) minden este 22:30-tól az utolsó járatindulásig a Széll Kálmán tér és a Clark Ádám tér között közlekedik. Július 12-én (szerdán) 18 órától a 16-os nem közlekedik.
  • Július 12-én (szerdán) 20 órától az utolsó járatindulásig a 19-es és a 41-es villamos menetrend szerinti végállomásai között, ám a Margit híd, budai hídfő és a Rudas Gyógyfürdő között a Margit körút–Széll Kálmán tér–Krisztina körút útvonalon haladnak. Mindkét irányban kimarad a Margit híd, budai hídfő H, a Bem József tér, a Batthyány tér M+H, a Halász utca, a Clark Ádám tér és a Várkert Bazár megálló. A terelt vonalszakaszon a villamosok a 17-es villamos megállóiban állnak meg. 
  • Július 7-től (péntektől) 11-ig (keddig), valamint 13-án (csütörtökön) minden este 22:30-tól az utolsó járatindulásig, továbbá 12-én (szerdán) 18 órától az utolsó járatindulásig a 105-ös autóbusz terelve, a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik, nem érintve a Clark Ádám tér és a Deák Ferenc tér közötti megállóit. A Gyöngyösi utca felé közlekedő buszok az Alagút utca és az Andrássy út között az Attila út–Dózsa György tér–Krisztina körút–Döbrentei tér–Erzsébet híd–Szabad sajtó út–Ferenciek tere–Kossuth Lajos utca–Rákóczi út–Astoria–Károly körút–Deák Ferenc tér–Bajcsy-Zsilinszky út útvonalon haladnak. Az Apor Vilmos tér felé közlekedő buszok a Deák Ferenc tér és az Alagút utca között a Károly körút–Kossuth Lajos utca–Ferenciek tere–Szabad sajtó út–Erzsébet híd–Döbrentei tér–Attila út útvonalon járnak.

A budapesti, illetve balatonfüredi világbajnokság jövő pénteken kezdődik és július 30-ig tart. A világbajnokságra érkezők közlekedését egyebek mellett 140 autóbusszal, két szárnyas- valamint 13 hagyományos hajóval, 12 db kikötővel, P+R parkolókkal és hatalmas biciklitárolókkal segíti Budapest.

A rendezvény fő helyszínét, a Duna Arénát a hajójáratok mellett az M3 metró Forgách utcai megállója felől, az újonnan épült Dagály sétányon keresztül lehet a legrövidebb úton elérni, de megközelíthető déli irányból, a Duna parti sétányon is. Az ide érkezőknek 1500 parkolóhelyet is biztosítanak a helyszín környezetében, továbbá a város három pontján kijelölt P+R parkolókban, ahonnan hajó vagy külön buszjárat biztosítja majd a megközelítést. A Duna Plázánál 700 férőhelyes állásokat alakítottak ki, amelyeket napi jeggyel lehet elfoglalni. 

A Duna Plázától 15 percenként induló buszjáratok az Aréna bejáratánál lévő, újonnan épült gyalogoshídhoz érkeznek. A kerékpárral közlekedők részére 480 szabad biciklitárolót telepítenek. 

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?