Rákospalotai Baptista Gyülekezet

1152 Budapest, Kinizsi u. 86. | +36-1-632-1099 | http://www.baptistak.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

1902. augusztus 5-én az újpesti gyülekezet bizonyságtevői tartották Rákospalotán az első baptista evangéliumhirdetést. A mindmáig folyamatos istentiszteletek sora azonban csak 1931. február 1-jén nyílt meg. 1932. június 1-jén önállósult az addig újpesti misszióállomásként nyilvántartott, gyorsan fejlődő gyülekezet. 1933 szeptemberében vette birtokba lakóházból átalakított saját tulajdonú első imaházát a gyülekezet a Kinizsi utca 86. szám alatt. Majd önállósulása után öt évvel, 1937. október 2-án e helyen nyitotta meg saját erőből fölépített jelenlegi templomát.

Az eltelt hetven év alatt a baptista gyülekezetben tíz lelkipásztor szolgált, közülük többen egyházvezetőként is jó nevet szereztek. Az istentiszteletek családias légkörűek. Arculatukat színesíti az énekkar állandó, a gyermek-, az ifjúsági, a női-, és a férfikar alkalmi tevékenysége, és vallásos költészet megszólaltatása. A legmostohább történelmi időszakokban sem szünetelt a vasárnapi iskola, az ifjúsági és egyéb bibliakörök munkája, és az ehhez kapcsolódó hitoktatás. A gyülekezet szinte minden tagja kiveszi részét az istentiszteleti szolgálatvégzésből, a misszióból, és a sokrétű szeretetszolgálatból.

Az ökumenikus kapcsolatokban készséggel együttműködő gyülekezet rendszeres és alkotó résztvevője a januári felekezetközi imaóráknak, és a protestáns egyházak reformációi hetének. A rákospalotai baptisták rendszeresen képviseltetik magukat a kerület közös ünnepségein. Ezen kívül is szívesen kapcsolódnak be minden tevékenységbe, amely hitük végcélján, az örökléten innen is boldogabbá, és szebbé teheti polgártársaik életét.

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-632-1099
Honlap:http://www.baptistak.hu
Facebook:https://www.facebook.com/Baptistak.XV
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.