Nincs költségvetés: ne kapjanak fizetést a képviselők, javasolja Szilvágyi László

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: bpxv.hu)

Tegnap délután újra összeültek képviselőink, hogy megpróbálkozzanak a kerületi költségvetés elfogadásával. Ez most sem sikerült nekik.

Az LMP képviselője, Szilvágyi László érdekes javaslatot tett a blogjában a történtekre reagálva:

"Borzasztónak és felháborítónak tartom, hogy a kerület képviselőinek többsége egyszerűen nem képes kompromisszumot kötni egymással a kerület működésének érdekében. Mivel láthatóan a képviselő-testület nem képes ellátni egyik legfontosabb feladatát, miszerint elfogadjanak egy kompromisszumos költségvetést, ha kell kompromisszumok árán is a kerület érdekében, ezért a következő rendes testületi ülésre javaslattal fogok élni, miszerint, amíg nincs a kerületnek költségvetése, addig a képviselőknek járó tiszteletdíjat tartsák vissza !

Ugyanis is a való életben, aki nem teljesít a munkahelyén, azt valamivel szankcionálják, például fizetés megvonással. Ezt a kerületi képviselők esetében nem tudják a kerület lakói megtenni, és a törvények miatt a testület már nem tudja magát feloszlatni sem az önkormányzati választásig".

A hétfői ülésen napirendre sem tudták venni a költségvetés kérdését. A kormánypárti képviselők egyértelművé tették, hogy a jegyző személye a gát ebben, mert szerintük a jegyző politizál, érkezése óta a DK kifizetőhelyévé vált a kerület. Érdekességként megemlíthető, hogy a szomszédos 16. kerületben ugyanez történt: ott a kormánypárti alpolgármestert tették meg jegyzővé nemrégiben. 

A képviselő-testület a hétfői második rendkívüli ülésén szintén nem vette napirendre Németh Angéla polgármester azon előterjesztését, amelyben bizalomvesztés miatt Victorné Kovács Judit - volt fideszes képviselő - alpolgármesteri megbízatásának visszavonását indítványozta.

Hétfő éjfélig lehetett volna az előirányzatokról adatokat szolgáltatni a Magyar Államkincstárnak, amely így április elsejétől nem folyósítja majd a normatívát az önkormányzatnak. Az önkormányzat a saját bevételeiből ellátja a kötelező feladatait: a bölcsőde, az óvoda, az egészségügyi intézmények működnek tovább majd ebből a forrásból. Ha nem lesz költségvetés, akkor nem lesz lehetőség az önként vállalt feladatok ellátására, nehéz helyzetbe kerülnek a fejlesztések és a civil szervezetek.

Németh Angéla azt mondta: ha a tervbe vett fejlesztéseknél nem tudják tartani a határidőket, akkor másfél milliárd forintot bukhat el az önkormányzat, amelynek így visszafizetési kötelezettsége is keletkezhet. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?