Költségvetési vita: nem omlik össze a kerület, de lesznek károk a jegyző szerint

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: bpxv.hu)

Hétfőn, március 18-án ismét összeülnek képviselőink, hogy megpróbálják elfogadni a kerület 2019-es költségvetését. Amennyiben ez most sem sikerül, a Magyar Államkincstár április 1. után nem folyósítja a kerületnek az állami támogatást, az illetékes kormányhivatal pedig felszólítja a testületet a költségvetési rendelet megalkotására. Ha ez sem történik meg, akkor kétkörös bírósági eljárás következik, amelynek a végén Budapest Főváros Kormányhivatalának feladata lesz a XV. kerületi költségvetés meghatározása.

A kerület 25 milliárd forintos büdzséjéből összesen 2,5 milliárd forint az az állami támogatás, amely a rendelet hiányában nem érkezik meg április 1-je után – mondta Lamperth Mónika jegyző. Vagyis az önkormányzat a kötelezően ellátandó feladatait el tudja végezni.

Ellenben az önként vállalt feladatok közül nem lehet kiírni a civil szervezeteknek, az egyházaknak szánt pályázatokat, nem indulhat el a Szántóföld úti tornacsarnok építése, megakad a pestújhelyi uszoda beruházása, nem történnek meg az út-, járda- és óvoda-felújítások és nem épülhetnek új parkolók sem, elmaradnak a köztisztaság javítását célzó programok. Veszélybe kerülhet a leromlott állapotú lakókörnyékek megújítását célzó VEKOP-pályázat kivitelezése is. Elmarad továbbá a köztisztviselők és az intézményekben dolgozók béremelése, nem lesz cafeteria a számukra - mondta a jegyző.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?