Költségvetési vita: újabb elutasítás, megbénulhat a kerület

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: bpxv.hu)

A hétfői után a keddi testületi ülésen sem tudtak dönteni képviselőink a kerület 2019-es költségvetéséről. A döntést ismét elnapolták, hétfőn 16 órakor tárgyalják újabb rendkívüli ülésen. 

Tíz igen, hét nem és négy tartózkodás mellett nem fogadták el az idei költségvetést. Így szavaztak képviselőink:

  • igennel szavazott Németh Angéla polgármester (RÁTE), Bihal Dávid (MSZP), Bodó Miklós (független), Király Csaba (RÁTE), Legárd Krisztián (DK), Matlák Gábor (Liberálisok), Szilvágyi László (LMP), Tóth Imre (MSZP), Tóth Veronika (DK), Vékás Sándor (Liberálisok)
  • nemet mondott a teljes Fidesz-frakció: Agárdi János, Bencsics Lászlóné, Báder György, Csonka László, Gyurkovics Miklós, Lehoczki Ádám, dr. Pintér Gábor 
  • tartózkodott négy független képviselő: Victorné dr. Kovács Judit, Bitvai Nándor, Merk Péter, Móricz Eszter

Hétfő lesz az utolsó nap, hogy döntsenek, mert március 18-ig kell megalkotni a költségvetési rendeletet. Ha hétfőn sem tudnak dűlőre jutni, akkor első lépésben április 1-jétől megszűnhetnek az állami támogatások, és a városrész bizonytalan ideig csak saját bevételeiből gazdálkodhat. Ez azt jelentené, hogy egy nagyon szoros költségvetéssel a kötelező feladatok ellátása (óvodák, bölcsődék működtetése) talán biztosítható lehet, ám az önként vállalt feladatokra, így a kulturális, a civil és a sportszervezetek támogatására, a fizetések előírt emelésére, a fejlesztésekre már biztosan nem jut pénz - mondta a kerületi jegyző.

Németh Angéla polgármester azt mondta: az önkormányzat vezetésében az utolsó pillanatig megvolt az egyeztetés szándéka, a Fidesz-frakciótól késve érkezett, ezért szabálytalan javaslatok több elemét is beírták volna a költségvetésbe. A kormánypárti képviselők a megegyezést azonban személyi kérdésekhez kötötték.

Mint ismeretes, Lamperth Mónika jegyzőt hosszú ideje próbálják a kormánypárti képviselők eltávolítani posztjáról, eddig sikertelenül. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?