Kerületi cég és magánszemély is szerepel a legtöbb adóval tartozók friss listáján

Oszd meg másokkal!

Desktop
a kép illusztráció

A NAV negyedévente teszi közzé honlapján azoknak a listáját, akiknél az előző negyedévben magánszemélyeknél 10 millió, más adózóknál 100 millió forintot meghaladó adóhiányt állapított meg. 

A lista élmezőnyében kerületi cégeket és magánszemélyt is találunk:

  • A 2. helyen a Lendi Edition Company Kft. szerepel, mely a Szerencs utca 172.-be van bejegyezve. Érdekessége, hogy tavaly is szerepelt a legnagyobb adótartozók listáján ugyanerre a címre bejegyezve egy cég, őket azonban Korthezkodi Trade Kft-nek hívák. A Lendi Edition Kft. 564 millió forint adóval és 306 millió forint büntetéssel tartozik.

  • A lista 4. helyén áll a LEKTORNA Kft. az Illyés Gyula utca 2-4.-ben. Ők 485 millió forint adóval és 250 millió forint büntetéssel tartoznak.
  • A 9. helyen a  One Dollar Kft. található a Szilas Park 20-46. 6. em. 59.-ből. Ők 290 millió forint adótartozást és 166 millió forint büntetést halmoztak fel.
  • A 21. legnagyobb adós a BTT Line Repair Hungary Kft. a Szerencs utca 172.-ből. Ők 192 millió forint adóval és 387 millió forint büntetéssel tartoznak.

  • 35. a FibrosoTec Holding Kft. a Sárfű utca 3. fszt. 1/A.-ból. Nekik 124 millió forint adótartozást és 63 millió forint büntetést kellene fizetniük. Ezen a címen tavaly még a Fadugó Kft. volt bejegyezve szintén hatalmas adótartozással.

  • A 39. helyen a Zsargon Kft. áll, ők a Pólus Center. Wall Street 21.-be vannak bejegyezve. 106 millió forint adót és 54 millió forint büntetést kellene befizetniük.

  • A 63. legnagyobb adós egy kerületi magánszemély, Bittner Ferenc a Klapka György utca 105.-ből. Ő 29 millió forint adóval és 60 millió forint büntetéssel tartozik.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 79 adózónál tárt fel jelentős összegű adóhiányt tavaly a negyedik negyedévben, közülük 41 társaság, 38 magánszemély. A listán szereplő legnagyobb adós a budapesti székhelyű, végelszámolás alatt lévő "Duna-Fruct" Kft. mintegy 1,1 milliárd forint tartozással, amelyből 718 millió forint adóhiány, 386 millió forint bírság.

Tíz adózó tartozik a NAV-nak - a jogkövetkezményekkel együtt - 500 millió forint feletti összeggel, közülük négy magánszemély.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?