Uszodával hitegettek, de a miniszterelnökség elárulta: eszük ágában sincs támogatni

Oszd meg másokkal!

A jelenleg romos épületek a kórház területén (forrás: ittlakunk.hu - Lezseren)
Uszoda épül az Észak-pesti Kórház területén - hallhatjuk évek óta a rendszeresen ismétlődő lakossági fórumokon. Még az előző választások idején is kampánytéma volt az uszoda építése. Most azonban kiderült: állami támogatásra nem lehet számítani ehhez, hiába hitegették a lakókat.
 
A miniszterelnökség ugyanis lakossági kérdésre azt írta: a kormány ugyan támogat minden olyan sportcélú fejlesztést, mely a mindennapos testnevelést és az egészséges mozgást, sportolást szolgálja, de a tanuszoda-fejlesztési program célja az, hogy oda épüljön uszoda, ahol még nincs. A 15. kerületben azonban van tanuszoda, mely el tudja látni az igényeket, ezért itt uszodaépítést legfeljebb csak egy későbbi ütemben tudnának reálisan támogatni. Így most állami támogatásra nincs mód.
 
A TAO-törvény alapján sem támogatható az új uszoda építése, mert hátrányosan érintené a meglevő tanuszoda versenyhelyzetét, ezért is aggályos az új uszodaberuházás megvalósíthatósága - írta a miniszterelnökség.
 
Azt, hogy az  új uszoda építésére valójában nincs pénz, egyedül a kerület költségvetése pedig kevés hozzá, László Tamás is elismerte egy tavaszi fórumon. Ő akkor azt mondta: az állam megtámogatná a beruházást. Nos, úgy tűnik, erről szó sincs. 
 
Mindezek ellenére már 2015-ben elkezdték az új uszoda tervezését - úgy, hogy nem lehetett tudni, miből is fog megépülni. Kérdés, eddig mennyi közpénz ment el erre fölöslegesen.
 
Azonban nem csak az uszoda felépítésére nincs állami pénz, de a Budai II. László Stadion fejlesztése sem szerepel a kormány sportlétesítmény-fejlesztési tervei között. Állami pénz nélkül pedig ez sem fog menni. A stadion fejlesztéséről is évek óta halljuk a gigantikus terveket, most kiderült: ez sem volt igaz. Reális esélyek nélkül születtek ötlet- és tervpályázatok Rákospalota fejlesztéséről, melynek részét képezte a stadion bővítése, átalakítása.
 
Mert csak az NB1-es és NB2-es klubok stadionjának fejlesztését támogatják, valamint további 1000 focipálya építését. A helyszíneket pedig rögzítették, és nem szerepel közöttük a Budai II stadion - olvashatjuk a miniszterelnökség levelében.
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek