Pékség bezárása, tetten ért szemetelők: a kerület keményen fellép az illegális szemétlerakókkal szemben

Oszd meg másokkal!

Desktop
Tetten érték a szemétlerakókat

A kerület egyik nagy problémája az illegális szemétlerakás, erről tartott szerda délelőtt sajtótájékoztatót a kerületi jegyző.

Lamperth Mónika határozott, kemény fellépést ígért a probléma kezelése érdekében. Ennek már látható eredménye is van: az elmúlt napokban két tettenérés történt.

Május 15-én, hétfőn egy teherautó háromszor is hulladékot - lomokat - rakott le a Pázmány Péter utca 1. számnál. A kerületi közterület-felügyelők ezt észrevéve tetten érték az elkövetőket és büntető feljelentést tettek ellenük.

Május 17-én, szerdán pedig egy magánszemély a Kozák térnél próbált meg illegálisan szemetet elhelyezni az utcán, melyet szintén megláttak a közterület-felügyelők. A szemetelő 50 köbméternyi hulladéktól próbált meg így megszabadulni.

A jegyző a napokban bezáratott egy kerületi pékséget is, mert az nem tudott érvényes szerződést felmutatni arról, hová is viteti a keletkezett hulladékot.

A kerületi önkormányzat a rendszeres helyszíni közterület-felügyeleti jelenlét mellett térfigyelő kamerákkal és rendszeres, célirányos hatósági ellenőrzésekkel próbálja megakadályozni az illegális szemétlerakást. Most a hentesek, húsboltok számíthatnak arra, hogy ellenőrizni fogják őket, van-e érvényes szerződésük a hulladék elszállítására - mondta el Lamperth Mónika. Hozzátette: a kerületi közterület-felügyel bővített létszámmal, 0-24 órás munkarenddel ügyel a köztisztaságra.

Azt is megtudtuk, hogy a jegyző javaslatára Hajdu László polgármester levelet írt Tarlós István főpolgármesternek, arra kérve őt, legyen évente kétszer lomtalanítás a fővárosban.

A kerületi lakosok amúgy - lakcímkártya és szemétdíj befizetését igazoló dokumentum bemutatásával korlátozott mennyiségben ingyen adhatják le a hulladékot a Károlyi Sándor utca 166. szám alatti hulladékudvarban - mondta el a jegyző.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek