Sajtóper: hazudott az újság a jegyzőről

Oszd meg másokkal!

Desktop
Lamperth Mónika (forrás: bpxv.hu)

Újabb pert nyert a kerületi jegyző, Lamperth Mónika - adta hírül az önkormányzat honlapja.

Lamperth Mónika azért fordult bírósághoz, mert a Magyar Hírlap online cikkében valótlanságokat állított a képviselő-testület költségvetést elutasító döntését követően. A Fővárosi Törvényszék április 29-i elsőfokú ítéletében arra kötelezte a szerkesztőséget, hogy az alábbi helyreigazítást tegye közzé:

"A 2019. március 1. napján megjelent „Lamperth dróton rángatja a rákospalotai polgármestert” című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy Lamperth Mónika nyíltan pártpolitizált. Valótlanul állítottuk, hogy Victorné Kovács Juditot a költségvetési tervezet előkészítése során nem kérdezték meg. Ezzel szemben a valóság az, hogy Victorné Kovács Judit számos költségvetési egyeztető tárgyaláson részt vett. Valótlanul állítottuk, hogy Victorné Kovács Juditot a testületi ülés másnapján már be sem engedték a hivatalba.

Valótlanul állítottuk, hogy Victorné Kovács Judit alpolgármesterként egy faházban kapott egy kis szobát. Ezzel szemben a valóság az, hogy az alpolgármester új, a korábbinál kisebb irodája a Polgármesteri Hivatal Budapest XV. kerület, Eötvös utca 1. szám alatti irodahelyiségében lett kijelölve. Valótlanul állítottuk, hogy Victorné Kovács Judit titkárnőjének azonnal felmondtak. Ezzel szemben a valóság az, hogy a titkárnő továbbra is a Polgármesteri Hivatal Polgármesteri Kabinetjén dolgozik.” A lap eddig még nem tette közzé a helyreigazítást.

Lamperth Mónika korábban már László Tamás ellen is pert nyert hasonló vádak miatt.

Jelenleg a jegyző a legfőbb oka annak, hogy nem fogadják el a kerület költségvetését a kormánypárti képviselők, akik szerint a jegyző nyíltan pártpolitikát folytat: amíg marad a helyén, addig nincs esély a költségvetés támogatására. A képviselő-testület csütörtöki rendkívüli ülésén 9 igen szavazattal, 8 nem és 2 tartózkodás ellenében nem szavazta meg a napirendet, így továbbra sincs döntés a 2019-es kerületi költségvetésről.

A vitatott költségvetésről ITT olvashattok.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek