Nyomozás indult a túlárazott ovi- és bölcsifelújítások ügyében, hűtlen kezelés a gyanú

Oszd meg másokkal!

Desktop
(fotó: ittlakunk.hu)

Tavaly nyáron derült ki, hogy a XV. kerületi önkormányzat GMK intézménye túlárazta két kerületi óvoda és egy bölcsőde felújítását:

"A GMK akkori vezetője eltért a képviselő-testület döntésétől, megváltoztatott műszaki tartalommal, gyanús körülmények között indította el a felújítást.
Hajdu László polgármesterrel együtt szerettük volna megakadályozni a közpénzek pazarlását és a mutyizás helyett nyílt közbeszerzést kiírni, de a 2017. június 4-re összehívott képviselő-testületi ülést a László Tamás akkori képviselő által vezetett Fidesz megakadályozta. 

A korrekt megoldás helyett a Fidesz 77 millió Ft többlettámogatásra nyújtott be indítványt, feleslegesen elpazarolva a kerület pénzét. A GMK törvényellenesen kezdte meg a felújításokat, lényegesen kevesebb műszaki tartalommal valósította meg és végül 37.150 ezer Ft-tal többet költöttek az eredetileg tervezettnél.

A képviselő-testület a GMK akkori főigazgatóját 2017. novemberben felmentette. A felmentés oka elsősorban a gyanús közbeszerzések, az önkormányzat érdekével ellentétes döntések voltak.

A rendkívül aggasztó körülményekre tekintettel 2017. november 7-én Hajdu László polgármester feljelentést tett. Feljelentés kiegészítés lebonyolítása után a múlt héten arról tájékoztatott a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya, hogy nyomozást rendelt el különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt.

Polgármesteri jogkörben eljáró alpolgármesterként minden esetben fel fogok lépni a korrupció ellen, ezért ebben az ügyben is minden segítséget megadunk a rendőrségnek a bűncselekmény és a bűnösök felderítésében"  - tette közzé Németh Angéla polgármesteri jogkörben eljáró alpolgármester az önkormányzat oldalán.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek