Megvonta az alpolgármesteri jogkört és fizetést Pintér Gábortól a polgármester

Oszd meg másokkal!

a kép illusztráció (fotó: ittlakunk.hu)

Hétfő délután rendkívüli testületi ülést hívott össze Hajdu László polgármester, melynek fő témája Pintér Gábor alpolgármester leváltása volt. 

Hajdu László előterjesztésében azzal indokolta a kormánypárti alpolgármester visszahívását, hogy a bizalom elveszett irányában, hiszen általános helyettese folyamatosan támadja őt, "gyámság alá" akarja helyezni, ráadásul már 14 testületi ülésen nem vett részt és erre kötelezte párttársait is.

Az előterjesztésről parázs vita folyt kormánypárti és ellenzéki képviselők között. Lehoczki Ádám (Fidesz-KDNP) szerint a polgármester a hibás mindenért, ő rúgta fel a választások után kötött megállapodást.

Matlák Gábor (Liberálisok) válaszában elmondta, hogy ez nem igaz, mert László Tamás jelentette be nyilvánosan, tv-ben, sajtóban, hogy a politikai alkunak vége.

Agárdi János (Fidesz-KDNP) az előterjesztés visszavonását kérte, szerinte az csupán egy "kommunista fenyegetés".

Merk Péter - aki nemrégiben lépett ki a Fideszből - azt kérte Pintér Gábortól, hogy saját maga mondjon le és kérjen bocsánatot a Szilas-tó és környezetének tönkretételéért.

Szilvágyi László (LMP) szerint sokkal fontosabb lenne a kormánypárti képviselők által elfogadott tervpályázatok és óvoda átszervezések azonnali leállítása.

A vitát követően Hajdu László azt kérte a kormánypárttól, hogy hívja vissza Pintér Gábort és jelöljön ki új alpolgármestert helyette. Ez nem történt meg. A polgármester szerint aki nem dolgozik, nem vesz részt a testületi üléseken, annak a fizetését sem kellene felvennie.

A vitát követően szavaztak az alpolgármester visszahívását kezdeményező előterjesztésről, de nem sikerült többséget szerezni: a Fidesz-KDNP képviselői mellett Móricz Eszter (MSZP) sem szavazta meg azt. A kormánypártból Bitvai Nándor tartózkodott az ügyben. Merk Péter és Szilvágyi László viszont igennel szavazott.

Miután a képviselő-testület nem tűzte napirendre az alpolgármester visszahívását, Hajdu László polgármester – mint az ülést követő nyilatkozatában elmondta – az elmúlt hónapok politikai harcainak következményeként 2017. szeptember 19-től elvonta a Fidesz alpolgármesterének alpolgármesteri jogköreit, és visszavonta alpolgármesteri javadalmazását is.

Pintér jogkörét Németh Angélára bízta a polgármester.

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek