Sokkoló állapotok a pékség sütödéjében: kosz, piszok, rozsdás eszközök a rovarokkal teli péküzemben

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: Nébih)

Sokkoló látvánnyal szembesültek a Nébih ellenőrei abban a sütőüzemben, ahol október első felében folytattak helyszíni vizsgálatot.

Bezáratta a XV. kerületi, Illyés Gyula utca 2-4. szám alatti székhelyű Neu-Frisch Kft. péküzemét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Az üzemben tapasztalt  borzalmas higiéniai körülmények miatt, a súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatokra való tekintettel a hatóság azonnali hatállyal felfüggesztette a sütőüzem működését.

A sütőüzem piszkos, rendezetlen volt, a padló takarítatlan, a falakon a festék lemállott. Rovarokat is találtak a sütödében. 

Az ablakok esetenként nem záródtak, az üveg betört, az ablakkeretek rozsdásak, az ablakok mellett több helyen ki lehetett látni a szabadba.

Az üzemben használt gépek rozsdásak, takarítatlanok, az eszközök – köztük a sütőszekrény, a sütőberendezés és a tálcák – erősen szennyezettek, az asztalok tisztíthatatlanok voltak. A 4 dolgozó közül 3 piszkos munkaruhában, 1 dolgozó utcai ruhában tartózkodott a termelőhelyiségben. Az adalékanyag-raktárban elkülönítetlenül sorakoztak a mosó- és tisztítószerek.

A hatóság 45 tétel nem nyomon követhető terméket – amely mintegy 394,55 kg kenyeret és ömlesztett árut, valamint 1809 finom pékárut (kifli, bukta, kakaós csiga, virslis croissant, kalács) ölel fel – vont ki a forgalomból - írja a Nébih.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?