Új nevet kapott a rendelő

Oszd meg másokkal!

Desktop
(fotó: ittlakunk.hu)

Az önkormányzat képviselő-testülete úgy döntött, hogy a XV. kerületi Egészségügyi Intézmény elnevezése dr. Vass László Egészségügyi Intézmény lesz. A névadó ünnepséget kedden tartották meg a Rákos úti szakrendelőben.

Dr. Vass László a 15. kerület díszpolgára. 1914-óta rákospalotai lakos. A Szociálpolitikai Intézettel társulva tüdőgondozót alapított Rákospalotán 1931-től, ennek orvosa volt 1950-ig, 1956-tól pedig főorvosa. 1950-1956 között az újpesti Tüdőgondozó Intézetben dolgozott. Megszervezte az akkor egyedül korszerűnek számító Röntgen Ernyőszűrő Állomást, melyre később a tüdőrák szűrést alapozták.

1927-től folyamatosan gyermekorvosként is dolgozott. Rákospalota “Vasslacibácsijaként” minden időben készen állt segíteni a hozzá fordulókon. Orvosi rendelője fiókjában a kartonok egy kisváros egészségügyének hiteles történetét őrzik.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek