Tartós élelmiszert gyűjtenek a rákospalotai átmeneti otthonban élő családoknak

Oszd meg másokkal!

Desktop
Fotók egy korábbi adománygyűjtésről: Carlos Lattez Pavez igazgató , Szilvágyi László, az LMP kerületi képviselője és Pósa András, az LMP területi elnöke (fotó: ittlakunk.hu - Lezseren)

Karácsony közeledtével több párt, szervezet is gyűjti az adományokat. A XV. kerületben működő Családok Átmeneti Otthona lakói számára évek óta az LMP kerületi szervezete gyűjt élelmiszer-adományokat.

Aki szeretne nekik segíteni, az alábbi decemberi időpontokban és helyszíneken várják (gyűjtik) a tartós élelmiszereket:

  • 19. szerda, 16:00-19:00 – Fő tér, CBA előtt
  • 20. csütörtök, 16:00-19:00 – Fő tér, CBA előtt
  • 21. péntek, 16:00-19:00 – Mézeskalács tér, SPAR előtt
  • 22. szombat, 08:00-11:00 – Mézeskalács tér, SPAR előtt,

 

Az Aporháza utcai átmeneti otthont a Szociális és Rehabilitációs Alapítvány (SZÉRA) működteti. A bentlakásos otthon mellett a kerületben további, úgynevezett kiléptető „kölcsön” lakásokat is biztosítanak a rászoruló családoknak, akik átmenetileg, vagyis 1-től maximum 3 évig lakhatnak náluk. Az alapítvány megpróbál segíteni a családok talpra állításában is: képzésekkel, munkalehetőséggel és életvezetési tanácsadással támogatják a hozzájuk fordulókat.

Az otthon előnye, hogy lehetőséget biztosít a szülők és a gyerekek együttes elhelyezésére. Az alapítvány 1997-ben kezdte meg működését a XV. kerület önkormányzati intézményeként, de 1999-ben non-profit szervezetté alakultak át és azóta civil szervezeti formában végzik munkájukat. 
 
Az alábbi elérhetőségeken tudtok velük kapcsolatba lépni, ha segítségre van szükségetek:
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?