Kupakgyűjtés: Újabb két rászoruló kerületi család kap támogatást

Oszd meg másokkal!

Desktop
Az előző kampányban támogatott két család ma vehette át az adományokat (fotó: ittlakunk.hu)
Az ÖTHÉT Egyesület "Gyűjts az életért" címen karitatív kupakgyűjtési programot hirdetett tavaly áprilisban, melynek célja a segítségnyújtás a rászoruló családok számára.
 
Most újabb két családot tudnak támogatni - mondta el Makai Ferenc, az egyesület elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján:
 
Egyikük, az újpalotai édesanya két beteg - súlyosan asztmás illetve szívproblémákkal küzdő - gyermeket nevel. Egy újpesti albérletből költöztek kilakoltatás miatt az újpalotai lakásba, amit rokonuk örökölt és megengedte, hogy egy évig itt lakhassanak.
 
A másik támogatott, a kerületi édesapa is egyedül neveli lányát. A férfi egy baleset miatt lett gyógyíthatatlan beteg. A betegsége miatt soha többet nem dolgozhat, ezért rengeteg adósságuk keletkezett, a kilakoltatás szélén állnak.
 
A program részeként a kerület több pontján is kupakgyűjtő helyeket alakítottak ki, ahol bárki leadhatja a feleslegessé vált műanyag kupakokat: az összes kerületi iskolában, óvodában, bölcsődében és művelődési házban, valamint a Palota Holding irodában, a Hörpentő Sörözőben és az önkormányzatban is van lehetőségünk a kupakok leadására.
 
Rendszeresen két-két családnak tudnak segíteni a kupakokért kapott körülbelül 50-50 ezer forint összeggel és természetbeni adománnyal, vásárlási utalvánnyal. Az önkormányzat szociális bizottsága dönti el, hogy mely rászoruló családok részesüljenek a támogatásban. 
 
Az egyesület kampányát Hajdu László polgármester és Pintér Gábor alpolgármester támogatja. A gyűjtésben több kerületi cég is részt vállalt: a Répszolg szállítja el a kupakokat a gyűjtőpontokról, emellett a Palota Holding, a Csapi Kft., a Tesco Pólus, a Palota Security, a Pál Autóház a Hörpentő Söröző és a Nádastó Étterem is segíti a kampányt.
 
Aki szeretne a programhoz csatlakozni adományozóként, keresse Makai Ferencet, az Ö.T.H.É.T Egyesület elnökét az othet-egyesulet@hotmail.com e-mail címen vagy a 06-30-991-4405-ös telefonszámon.
 
Gyűjtsétek Ti is a kupakokat!

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?