Késsel támadt szüleire egy 12 éves lány, meg akarta ölni őket

Desktop
a kép illusztráció

A bíróság meghosszabbította annak a fiatalkorú lánynak a javítóintézeti letartóztatását, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés kísérletével gyanúsít.

2019. január 24-én 9 óra körüli időben a 12 éves lány egy meghiúsult szökési kísérletet követően édesapjával szóváltásba keveredett, majd a lakásuk nappali szobájából a konyhába ment, ahol magához vett egy kést, és „megöllek titeket” kiáltással édesapját egy alkalommal mellkastájékon megszúrta. Majd a férfi segítségére siető feleségét, a vádlott mostohaanyját egy alkalommal vesetájékon szúrta.

A gyanúsított ezután a kezében levő késsel tovább hadonászott, az édesapja azonban a kezét sikeresen megragadta, így a lány a kést elejtette. A családtagok a mentők kiérkezéséig lányukat a nappaliban lévő kanapéra ültették és őrizték, akit ezt követően előbb a ceglédi, majd a Fővárosi Heim Pál Gyermekkórház Gyermek- és Serdülő Pszichiátriai Osztályára szállítottak.

Az igazságügyi elmeorvos és pszichológus szakértői vélemények szerint a lány tudatában volt annak, mit tesz. A kihallgatások alatt a lány többszöri figyelmeztetés ellenére a jelenlevő gondnok, védő, ügyész és rendőr előtt több módszerrel öngyilkosságot kísérelt meg elkövetni, így a csuklóján az ereket próbálta felszakítani, illetve ököllel ütötte a saját fejét.

Viselkedése miatt feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újra rátámadna édesapjára és mostohaanyjára, vagy akár másra is, ezért a rákospalotai javítóintézetbe helyezték el a lányt, de már ott is többször megfenyegette társait. Már a harmadik héten biztonsági elkülönítésére volt szükség ön- és közveszélyes magatartása miatt, azóta összesen 5 alkalommal került sor biztonsági elkülönítésére.

A bíróság a gyanúsítottat meghallgatta, majd elrendelte a letartóztatásának meghosszabbítását december 11-ig. A letartóztatás helyéül a bíróság továbbra is a Rákospalotai Javítóintézetet jelölte ki. A döntés nem végleges, de végrehajtható - írja a bírósági portál.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek