Újra előkerült a téma: ajtócsengőket jelölnek meg Újpalotán a betörők

Desktop
(forrás: Újpalotai csevegő Facebook-oldal)

Többször írtunk már arról, hogy a betörők a lakótelepeken az ajtócsengők megjelölésével szemelik ki a lakásokat. Ezt a módszert a rendőrség városi legendának tekinti, tény azonban, hogy időnként furcsa jelölések jelennek meg az ajtókon.

Most ismét előkerült a téma: Újpalotai csevegő Facebook-csoportunkban írták többen is, hogy a bejárati ajtón furcsa jelöléseket találtak, többek között a Nyírpalota úton, a Páskomliget és a Legénybíró utcában is.

Érdekességként említhetjük meg, hogy Belgiumban a rendőrség nem tartja legendának a módszert, hanem tájékoztató plakátokkal figyelmezteti a jelölésekre a lakókat. Náluk az "X" jel mutatja, ha ki akarnak rabolni egy lakást. A jelölések között feltüntetik például, ha betörés szempontjából érdektelen a lakás, ha kutya vagy pénz van a háznál, hivatalos személy lakja vagy a szomszédok figyelik a lakást.

Tájékoztató plakát Belgiumban a betörők által használt jelölésekről

Persze, lehet, hogy nálunk csak szórakoznak ezzel a gyerekek, mindenesetre nem baj, ha figyelünk a jelölésekre, a lépcsőházakba pedig idegen embereket nem engedünk be. Ha ilyen jelöléseket látunk, töröljük le azonnal!

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek