Nagymamákra vadásztak az unokázós csalók: a trükközésnek vége

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: police.hu)

A XV. kerületi nyomozók befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyben „unokázós csalók” több idős nőt megtévesztve szereztek pénzt és ékszereket közel 1,5 millió forint értékben - írja a police.hu.

A nyomozás adatai szerint a 40 éves N. Csaba és testvére, az 51 éves N. Ferenc megbízásából B. Marcell és B. Roland 2017. április 7-én egy VIII. kerületi, majd április 14-én este egy XV. kerületi idős asszonyt hívott fel a vezetékes telefonján, magát unokájának, rokonának kiadva. A telefonáló arra hivatkozott, hogy balesetet okozott és a kár megtérítésére egy nagyobb összeget kellene átadnia. A sértettek elhitték, hogy a hívó fél a hozzátartozójuk és pénzt, valamint ékszereket adtak át – közel 1,5 millió forint értékben – a lakásuk előtt a 23 éves B. Marcellnak és társának, a 40 éves B. Rolandnak.

Az ügyben a nyomozók további három személyt azonosítottak, akik közreműködtek a csalásokban. A megszerzett ékszereket a 38 éves taksonyi P. Istvánné egy zálogházakba értékesítette és az abból származó pénzt továbbította az 50 éves N. Ferencnének, valamint férjének, N. Ferencnek.  A fóti házaspár a pénz egy részét B. Marcellnek és B. Rolandnak adta, egy részét pedig N. Ferencné nemzetközi pénzküldő szolgálaton keresztül juttatta el a hatóságok elől szökésben lévő N. Csabának, aki ellen a bíróság nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki.

2017 áprilisában a nyomozók elfogták B. Rolandot és B. Marcellt, majd pár nappal később társaikat is. A rendőrök B. Rolandot, B. Marcellt és N. Ferencet csalás bűntett, míg N. Ferencnét és P. Istvánnét orgazdaság bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A nyomozók az ügyet átadták az illetékes ügyészség részére.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?