Lövöldözés, túszejtés Újpalotán: magához tért a többször meglőtt rab

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: police.hu)

Péntek délután Újpalotán elfogták azt a férfit, aki a Fővárosi Törvényszék egyik tárgyalóterméből szökött meg, miután megszerezte egy őr fegyverét. A szökött rabra elfogása előtt a rendőrök többször rálőttek, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

A többszörös visszaeső bűnözőt másfél napig mélyaltatásban tartották, vasárnap azonban már magához tért, állapota stabil. A törvény szerint közvetlen hozzátartozója meglátogathatja a kórházban az elítéltet, Sz. Károly édesanyja pedig élt is a lehetőséggel. A nő a legszigorúbb szabályok mellett, csak néhány percig tartózkodhatott fia közelében, akire kommandósok vigyáznak - írja a  Blikk.

A 2017-ben fegyveres rablás miatt kilenc évre ítélt férfinak pénteken rongálás és garázdaság miatt volt tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken. Egy év egy hónapot kapott, ahelyett azonban, hogy elfogadta volna az ítéletet, támadásba lendült. Elvette az őr fegyverét, majd kirontott a teremből.

A bíró abban a pillanatban megnyomta a pánikgombot, ahogy az elítélt elvette az őr fegyverét. A portán lévő biztonságiak közül az egyik legtapasztaltabb őr azonnal rohant, hogy megnézze, mi történt. Ekkor pont összetalálkozott a fegyverrel szökni próbáló férfival, aki túszul ejtette. Az erőszakkal szerzett pisztolyát a fejéhez tartotta, és kényszerítette, hogy kimenjenek együtt az épületből. Itt aztán egy autóba szállt, a biztonsági őrt pedig elengedte.

Végül a férfit 36 perccel a szökése után a rendőrök célzott lövésekkel ártalmatlanították.

A férfi életfogytiglant is kaphat tettéért.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?