Íme a rendőrség videója a túszejtésről és az újpalotai lövöldözésről!

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: police.hu)

Balogh János országos rendőrfőkapitány megbízásából Töreki Sándor bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes elismerésben részesítette azokat a rendőröket, akik kiemelkedő és szakszerű teljesítményt nyújtottak a szökött rav, a 35 éves Sz. Károly elfogásában - írja a police.hu.

A bejelentéstől számítva a szökött rabot 35 percen belül elfogták a rendőrök. Ezalatt a 35 perc alatt legalább nyolcféle bűncselekményt megvalósított a férfi.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságra február 15-én 11 óra 40 perckor érkezett bejelentés arról, hogy a Fővárosi Törvényszék Budapest V., Markó utcai épületében a 35 éves Sz. Károly ítélethirdetés után megütötte a biztonsági felügyelőt, akinek elvette fegyverét. A lábbilincsben lévő fegyveres magával hurcolta a törvényszék biztonsági szolgálatának egy munkatársát, akit az épületből kilépve elengedett. Sz. Károly a Budapest V., Stollár Béla és Bihari János utca kereszteződésénél megállított egy Nissan X-Trail típusú autót, amelynek 63 éves budapesti vezetőjét fegyverrel kényszerítette arra, hogy menekülésében segítse.

A bejelentést követően a BRFK elrendelte a főváros rendőri zárását és hajszát indított a fegyveres menekülő elfogására. A szökevény keresésébe bekapcsolódó rendőrök a Hungária körúton figyeltek fel a Nissanra. A fegyveres férfi a túszával együtt a Hungária körúton haladt a Stadion felé, majd a Besnyői utcánál jobbra kanyarodott a Stefánia út irányába.

Ezután a Thököly út felé menekült; a férfi végig fegyvert szorított a sofőr fejéhez. A Nissan a Thököly úton haladt a Bosnyák tér irányába, majd tovább a Csömöri úton és a Nyírpalota úton a rendőri zárás eredményeként feltorlódott forgalom miatt az autó megállt. Sz. Károly kiszállt és a XV. kerületi Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződése felé futott. Közben megkísérelt megszerezni egy másik gépkocsit.

A rendőrök a kereszteződésben érték utol a gyalogosan menekülőt. A közrendvédelmi főosztály munkatársainak felszólítására, majd figyelmeztető lövéseire a fegyveres férfi nem állt meg, a rendőrök több célzott lövést adtak le rá. Sz. Károlyt több lövés találta el, sérülései ellátását a Terrorelhárítási Központ Taktikai Medicina egysége kezdte el, majd átadták a mentőszolgálatnak, akik kórházba vitték.

Elismerésben részesültek:

 • Wieszt Ferenc alezredes, a BRFK Közrendvédelmi Főosztály helyettes vezetője
 • Papi Gergely alezredes, a BRFK Metrórendőrségi Osztály vezetője
 • Harrer Gábor őrnagy, a BRFK Központi Gépkocsizó és Járőrszolgálati Osztály szolgálatirányítója
 • Czégeny István főtörzszászlós, a BRFK Központi Gépkocsizó és Járőrszolgálati Osztály csoportvezetője
 • Kovács Péter őrmester BRFK Központi Gépkocsizó és Járőrszolgálati Osztály járőre
 • Reith Tamás törzszászlós, Közrendvédelmi Főosztály őrsparancsnoka
 • Lőrinczi Ede hadnagy, a BRFK XV. kerületi Rendőrkapitányság közlekedési előadója
 • Petró György főtörzsőrmester, a BRFK XV. kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja
 • Fejes István főtörzszászlós, a BRFK BSZ Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozójának,
 • Vincze Petra őrnagy, a BRFK Tevékenység-irányítási Központ ügyeletvezetője
 • Szegedi Csaba őrnagy, a BRFK Tevékenység-irányítási Központ régió parancsnoka
 • Horti Nagy Barnabás főtörzszászlós, a BRFK Tevékenység-irányítási Központ központi irányítója
 • Rendl Márton, a Fővárosi Törvényszék biztonsági őre

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?