László Tamás nem lesz polgármester

Oszd meg másokkal!

Desktop
László Tamás polgármester (fotó: ittlakunk.hu - Lezseren)
Közzétette a jövő évi parlamenti választáson induló Fidesz-KDNP-s egyéni képviselőjelöltek névsorát a kormánypárt. Ezek szerint a 12. választókörzetben, mely a XV. kerület mellett a IV. kerület egy részét is magába foglalja - László Tamás jelenlegi polgármester lesz a Fidesz jelöltje.
 
Jövőre kevesebb képviselő kerülhet be egyéni jelöltként a parlamentbe, mivel az országgyűlési képviselők száma a jelenlegi 386-ről 199-re csökken. A polgármesteri tisztség pedig összeférhetetlen lesz a képviselői mandátummal, így a politikusoknak választaniuk kell, melyik tisztségért szállnak harcba.
 
László Tamás tehát nem a polgármesterséget választotta. Mivel két alpolgármesterét - Vizér Klárát és Novák Ágnest - kizárták a Fideszből, így a polgármesteri székért valószínűleg Bitvai Nándor alpolgármester indulhat. 
 
László Tamás 1950. október 29-én született Budapesten. 1972 óta felesége Csizmazia Edit, építészmérnök. Két gyermekük és több unokájuk van. 2001 óta feleségével a XV. kerületben, Pestújhelyen, a Klebelsberg utcában él.
 
Tanulmányait a Budapesti Piarista Gimnáziumban, majd az Ybl Miklós Építőipari Műszaki Főiskolán és a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán végezte. Végzettsége szerint városépítési, városgazdasági szakmérnök .
 
1972-től a Kohó- és Gépipari Tervező Intézetben építész tervező; 1975-től a III. kerületi Tanács Műszaki Osztályán osztályvezető helyettes főmérnök; 1983-tól az Ybl Miklós Építőipari Műszaki Főiskola Városépítési Tanszékének adjunktusa. 1989-től a svéd-magyar Iboplan Tervezőiroda vezető tervezője és ügyvezetője. 1991-től a Reál' 91 Tervezőiroda Kft. ügyvezetője.
 
Tagja a katolikus lelkiségi mozgalomnak. 2003-ban alapítója a Magyar Szinergia Ház Közhasznú Egyesületnek. 2004-től tagja a Pestújhelyi Pátria Közhasznú Egyesületnek. 2010-től a Szövetség a Nemzetért Alapítvány kuratóriumi elnöke dr. Hende Csaba után, amely létrehozta a polgári körök
mozgalmát és felépítette a Polgárok Házát.
 
2004. óta tagja a Fidesz-Magyar Polgári Szövetségnek, a Budapest 23 . országgyűlési választókerület elnöke, a XV. kerületi Fidesz szervezet elnöke. 2006. óta országgyűlési képviselő a Fidesz-KDNP országos listáról. 2006 . májustól az Országgyűlés Ifjúsági, szociális és családügyi bizottság tagja. 2007-től a Lakótelepi
munkacsoport vezetője. 2006. őszétől önkormányzati képviselő XV. kerület 15. számú újpalotai lakótelepi körzetben.
 
A 2010. évi országgyűlési képviselő választáson egyéniben mandátumot szerzett. 2010. májustól az Országgyűlés Gazdasági bizottságának tagja, ezen belül a Lakáspolitikai és építésügyi albizottság elnöke. 2010. október 3-tól Budapest XV. ker. polgármestere, a 12 . választókörzet képviselője - olvashatjuk László Tamásról a Parlament oldalán.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?