Rákospalotai Baptista Gyülekezet

1152 Budapest, Kinizsi u. 86. | +36-1-632-1099 | http://www.baptistak.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

1902. augusztus 5-én az újpesti gyülekezet bizonyságtevői tartották Rákospalotán az első baptista evangéliumhirdetést. A mindmáig folyamatos istentiszteletek sora azonban csak 1931. február 1-jén nyílt meg. 1932. június 1-jén önállósult az addig újpesti misszióállomásként nyilvántartott, gyorsan fejlődő gyülekezet. 1933 szeptemberében vette birtokba lakóházból átalakított saját tulajdonú első imaházát a gyülekezet a Kinizsi utca 86. szám alatt. Majd önállósulása után öt évvel, 1937. október 2-án e helyen nyitotta meg saját erőből fölépített jelenlegi templomát.

Az eltelt hetven év alatt a baptista gyülekezetben tíz lelkipásztor szolgált, közülük többen egyházvezetőként is jó nevet szereztek. Az istentiszteletek családias légkörűek. Arculatukat színesíti az énekkar állandó, a gyermek-, az ifjúsági, a női-, és a férfikar alkalmi tevékenysége, és vallásos költészet megszólaltatása. A legmostohább történelmi időszakokban sem szünetelt a vasárnapi iskola, az ifjúsági és egyéb bibliakörök munkája, és az ehhez kapcsolódó hitoktatás. A gyülekezet szinte minden tagja kiveszi részét az istentiszteleti szolgálatvégzésből, a misszióból, és a sokrétű szeretetszolgálatból.

Az ökumenikus kapcsolatokban készséggel együttműködő gyülekezet rendszeres és alkotó résztvevője a januári felekezetközi imaóráknak, és a protestáns egyházak reformációi hetének. A rákospalotai baptisták rendszeresen képviseltetik magukat a kerület közös ünnepségein. Ezen kívül is szívesen kapcsolódnak be minden tevékenységbe, amely hitük végcélján, az örökléten innen is boldogabbá, és szebbé teheti polgártársaik életét.

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-632-1099
Honlap:http://www.baptistak.hu
Facebook:https://www.facebook.com/Baptistak.XV
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek